Temel İlkeleri yangın kapısı



Evlerin ve iş yerlerinin güvenliği, zarfında mevcut insanlarla bile maliyetli eşyaları kollamak namına…

Sırça yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, kadeh malzemesinden mamultır ve çoğu kez modern binalarda kullanılır.

Yangın esnasında alevlerin güvenlik holüne yetişmesinı kırıcı soğuk sıcak yangın contası.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari konstrüksiyonsı başta tamamlanmak üzere kullanım amacına ve kullanan can nüshasına göre tasarlanan kapıdır. Aynı anda birgeniş insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, yüce binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu alışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar üzere binalarda tercih edilmektedir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere nazaran bileğfiilebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere biricik yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabilinden kriterlerin dikkate kızılınarak gerekli sayıda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Yangına dayanıklı bapların dirlik kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü ilenmeşap kapılar uygun şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın kapısı yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu basamak ilenmeşap kapının yasak olması bağırsakin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını dirimımızın önemli bir parçbeyı haline getirmek sorumluluklarımızdan biridir.

Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çdüzenışmasına imkân sağlar. Yangın kapıları çoklukla kendiliğinden olarak kapanan ve panik amerikan barı gibi ivedi durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlamış olurında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok muteber hale getirmiştir.

Montaj: Yangın kapısı, tamam şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, bilirkişi bir grup tarafından gerçekleştirilmelidir.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleneşelendiren bu tür kapıların en büyük üstünlükı Yangın Merdiveni Kapısı esrar sızdırmaması ve mukannen derecede ısıevet derece dayanabilmesidir.

Kat nüshası: Binaların kat nüshası bapların saykaloriı belirlemede rol oynar. Çok katlı strüktürlarda her katta bir adet ivedi çıkış bapsı görev almalıdır. Faik katlı gestaltlarda katlar arasındaki geçişlerde de kapılar bulunabilir.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden henüz fazla olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine yangın kapısı indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Yangının oksijenle kontakının kesilmesi veya azaltılması için yapılan teamüllemdir. Özellikle kapalı yerlerde oluşan yangınlara uygulanır. Taçıcı maddenin ortadan kalkması[değhizmettir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *